יום ד', טז’ בסיון תשע”ט







.
 
למי שאוהב ארוחות חלביות אין ספק שיימצא במתכוני הגבינות הללו אוצר של ממש. אז לכול נשות העובדים ולעובדות המפעל - הפשילו שרוולים והיידה לעוגת גבינה...

מאת יערה הולצמן-ביסמוט מקבץ מאכלי גבינה פופולריים (וגם כמה שלא). טוב, אז לא רק שאף אחד לא הזיז אותה, היא נמצאת כאן ובגדול! בורקס, בלינצ'סים, פיצה ופשטידות וגם 'קאדיי, 'בואיקוס' ו'לאסי' ואפילו עוגה לדיאבטים! כל מה שניתן למלא, לדחוס, לצפות ולערבב עם גבינה, מוגש לכם אחר כבוד. ואת הקשר בין מאכלי חלב לשבועות אתם כבר יודעים? לא?! אז תקפצו לרגע למאמר המערכת 'אלף-בית של שבועות' ורק... אל תשכחו לחזור! חג שמח! בלינצ'ס גבינה המנה הכי פופולרית בשבועות! קרפים, חביתיות או בלינצ'סים, לא משנה באיזה שם תכנו אותם, הם פשוט טעימים! החומרים: 1 וחצי כוסות קמח 2 כפות סוכר מעט מלח 2 כוסות חלב 2 כפות שמן 1 כפית תמצית וניל 3 ביצים מס' 1 שמן לטיגון אופן ההכנה: שופכים לקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומוסיפים את החלב, השמן והביצים. בוחשים היטב, עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. משמנים קלות מחבת קטנה ומחממים אותה, בעזרת מצקת, יוצקים מהבלילה אל המחבת ומנענעים בעדינות, עד שכל שטח המחבת מכוסה באופן אחיד. מזהיבים את החביתיה משני הצדדים ומניחים בצד בערמה. משמנים את המחבת בשנית ומטגנים את החביתיה הבאה וכן הלאה. החומרים למלית: 250 גרם גבינה לבנה %5 ½ כוס סוכר חצי חבילת צימוקים 1 כפית תמצית וניל 1 חלמון אופן ההכנה: מערבבים את החומרים, עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים כל חביתיה, בכף גדושה מהמלית ומגלגלים לגליל. *ניתן כמובן למלא באינספור מליות: ריבה, ריבת חלב, רחת לוקום, ממרח חלבה, שוקולד, ולפזר מעל שקדים קצוצים ואגוזים. פיצה מה יש לומר על פיצה, שעדיין לא נאמר? אין. טוב, אז לא נגיד. לא. אבל אני חייבת. פיצה זה ה-פ-ת-ר-ו-ן הכי מ-ע-ו-ל-ה לארוחת שאריות למשפחה מורעבת. פשוט מפזרים מלמעלה את כל מה שנשאר: טונה, קישואים, תפוחי אדמה ובצל, לא משנה מה וקוראים לזה: פיצה עם תוספות! החומרים לבצק: 2 כוסות קמח 20 גרם שמרים טריים ½ כפית מלח 1 כף שמן ½ כפית סוכר ¾ כוס מים פושרים אופן ההכנה: שופכים את המלח לקערה ומוסיפים את הקמח והשמן. מעמידים לתסיסה את השמרים, הסוכר והמים וכשהם תוססים שופכים אותם לתוך גומה במרכז תלולית הקמח. לשים עד לקבלת בצק גמיש וחלק. מכסים במגבת ומשהים להתפחה למשך שעתיים. לאחר ההתפחה, מרדדים על גבי משטח מקומח את הבצק, עד לקבלת עלה בגודל התבנית. (אפשר לחתוך אותו לצורת עיגול). את העלה מורחים במעט שמן או מרגרינה. החומרים למלית: 1 קופסת רסק עגבניות גדולה ¼ כוס מים 1 כפית מלח 1 כף אורגנו 1 כוס גבינה צהובה מגוררת זיתים שחורים/ירוקים/פטריות/בצל/אנשובי אופן ההכנה: מערבבים את רסק העגבניות, המים, המלח והאורגנו ושופכים ע"ג עלה הבצק. מפזרים פתיתי גבינה ומקשטים באחת או יותר מהתוספות המוצעות. אופים בחום בינוני כ-25 דקות. חותכים למשולשים וקוראים לחבר'ה להצטרף. * לקבלת פיצה שברכתה 'מזונות', יש להחליף את המים למיץ. בורק'ס תגידו לי, אפשר בלי בורק'ס? בורק'ס זה כל-כך ישראלי. עם גבינה, עם תפוחי אדמה, עם פטריות, עם תרד והעיקר... מעטפת הבצק הפריך, שכל ביס מפזר סביבו אלפי פירורים... החומרים: חצי ק"ג בצק עלים 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 3 חלמונים מעט פלפל סומסום אופן ההכנה: מרדדים את הבצק ע"ג משטח מקומח לעלה בגודל 30 על 25 בערך חותכים את העלה ל 4 רצועות מצד אחד ו-6 מצד שני, עד שמתקבלים מלבנים קטנים. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות המפוררות, עם 2 חלמונים והפלפל ובעזרת כפית, מניחים את המלית, במרכז של כל מלבן. מקפלים באלכסון ויוצרים משולשים. מהדקים את קצוות המשולשים. מורחים במעט חלמון וזורים סומסום מלמעלה. אופים ע"ג תבנית משומנת מראש, כ-20 דקות, עד להשחמה. לזניה אולה איטליה. אין כמוהם במאכלי פסטה וגבינות. גם הלזניה מוכרת וחביבה מאין כמוה ותמיד כיף לחזור ולאכול. (רק כדאי לעצור בזמן). החומרים: 200 גרם אטריות ללזניה 2 קופסאות רסק עגבניות 2 גביעי קוטג' 2 ביצים 200 גרם פרוסות גבינה צהובה קשה חצי כוס מים 2 שיני שום כתושות 1 כפית מלח חצי כפית פלפל 1 כפית אורגנו אופן ההכנה: מבשלים את האטריות על פי ההוראות, מסננים ושוטפים. להכנת הרוטב, מערבבים את רסק העגבניות עם המים ומוסיפים את התבלינים. בנפרד מערבבים את הקוטג' עם הביצים ומתבלים במלח ופלפל. בתבנית אפייה מלבנית, מניחים מחצית מכמות האטריות ומעליה מורחים מחצית מתערובת הגבינה ויוצקים מחצית מהרוטב, מעליו מניחים מחצית מכמות פרוסות הגבינה ובדומה מכינים את השכבה הנוספת. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה, כחצי שעה. קיש בצל 'קיש' למי שלא יודע זו בעצם פשטידה משודרגת, שיש לה תחתית מבצק. אפשר למלא אותה בגבינות עיזים ועשבי תיבול, בתרד, מוצרלה וצנוברים ואנחנו מציעים מלית פשוטה ולא יקרה - בצל ושמנת! החומרים לבצק: 3 כוסות קמח 1 שקית אפיון 200 גרם חמאה 1 גביע שמנת חמוצה 1/3 כוס חלב אופן ההכנה: מנפים את הקמח והאפיון, חותכים את החמאה לקוביות ומעבדים את הבצק. מוסיפים את השמנת והחלב וממשיכים לעבד, עד לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה. אח"כ משמנים תבנית ומרפדים את תחתיתה ואת שוליה בבצק. החומרים למלית: 3 בצלים גדולים 50 גרם חמאה 2 גבינה 5% 4 כפות קמח 3 ביצים 1 כפית שטוחה מלח פלפל 100 גרם פתיתי גבינה צהובה אופן ההכנה: חותכים את הבצלים לטבעות ומטגנים בחמאה, עד להזהבה. שופכים את הבצלים ע"ג הבצק. את שאר החומרים מלבד פתיתי הגבינה, מערבבים ושופכים את הבלילה מעל הבצל. מכסים מלמעלה בפתיתי הגבינה ואופים בתנור בחום בינוני כשעה. 'פינידו' - לחם גבינה בולגרי יש לי חברה חצי בולגרית ובשלנית מהסרטים. הלחם הזה לדבריה פשוט מטעם. כדאי לנסות. החומרים: 1 ק"ג קמח 1 חב' שמרית כפית מלח 1-2 כוסות מים פושרים (לפי הצורך) ¾ כוס שמן 1 חבילה גבינה מלוחה 1 חבילה קטנה גבינה צפתית 1 חבילה פתיתי גבינה צהובה אופן ההכנה: שופכים את המלח לקערה ומוסיפים את הקמח והשמרית מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק חלק ודביק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים במקום חמים. לאחר ההתפחה מפוררים את מחצית מכמות הגבינה הצהובה + שאר הגבינות לתוך הבצק ולשים, עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים מעין כיכר ומניחים אותה ע"ג נייר אפייה. אופים בחום בינוני וכאשר הלחם כמעט אפוי, פותחים ומוסיפים מעל את שארית פתיתי הגבינה להקרמה. אופים עד להשחמה ומוציאים. *וריאציה נוספת היא ה'בואיקוס'. מאותו בצק ממש, מכינים לחמניות קטנות וטעימות להפליא. קאדיי - מאכל כורדי חברה אחרת שלי, מתמחה דווקא במאכלים כורדים וזו תרומתה. החומרים לבצק: 1 ק"ג קמח מנופה 1 וחצי כפות שמרים יבשים 2 ביצים 1 כף מלח 2 כפות סוכר 1 וחצי כוסות מים אופן ההכנה: שופכים את המלח לקערה ומוסיפים את שאר החומרים לשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים במקום חמים. החומרים למלית: 1 גבינה מלוחה מגורדת 1 וחצי גביע גבינה 9% 1 ביצה 2 כפות קמח ½ כפית מלח אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים, עד לקבלת בלילה אחידה. את הבצק המותפח לשים למעין נקניק וחותכים עיגולים בגודל של אגוז מלך. משטחים עם היד עד לקבלת מעין עלה. מניחים כפית מהמלית במרכז העלה ומהדקים בעזרת האצבעות. את הקאדיי ניתן לטגן או לאפות. * אפשר כמובן למלא במליות נוספות: תפוחי אדמה, פטריות, בשר טחון, תרד וכו'. 'לאסי' - משקה הודי לא, זו לא 'לאסי' חוזרת הביתה.' כך מכנים את המשקה הזה. לא טעמתי, אבל מביני עניין טוענים בלהט כי זה טעים ומרענן. מה יכל להיות? ננסה! החומרים: 4 כוסות ריוויון 2 כוסות מים קרים 1 וחצי כפיות מלח מעט פלפל מעט כמון אופן ההכנה: מעבדים את כל החומרים בבלנדר למשך מספר שניות, מוזגים ומגישים צונן. ממרח צנוברים וגבינת שמנת מטבל טעים שאפשר להגיש ליד קרקרים וירקות, כפתיח לסעודה או באירוח קל. החומרים: 100 גרם צנוברים 200 גרם גבינת שמנת חצי גביע יוגורט 1 שן שום כתושה מלח ופלפל אופן ההכנה: מטגנים קלות במעט שמן, את הצנוברים, עד להזהבה ומרסקים במעבד מזון. מערבבים עם שאר החומרים ומצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה. מגישים בתוספת קרקרים, צנימים ועגבניות מיובשות. עוגת גבינה לדיאבטים (סוכרתיים) אתם רואים? אנחנו לא מזניחים אף אחד! החומרים לבצק: 1 חב' מרגרינה 1 חב' קמח אוסם 1 חב' גבינה אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מחלקים לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה. החומרים למילוי: 1 גביע גבינה לבנה 1 חלמון ביצה ממתיק מלאכותי מעט צימוקים אופן ההכנה: מערבבים את חומרי המילוי ומורחים ע"ג עלה הבצק. מגלגלים ומורחים מעט חלמון ביצה מלמעלה מכניסים לתנור לחום בינוני, עד להזהבה. * אפשר להחליף את מילוי הגבינה, בכל מילוי העולה על הדעת. דוגמאות: להוסיף גבינה בולגרית עם זיתים, קצח, קימל, גבינה צהובה ולמתוקים - ריבה, ממרח תמרים, ממרח חלבה וכן הלאה. מחפשים מרשמים למתוקים? אתם מוזמנים לנסות ב'עוגות גבינה לשבועות'. מתכוני גבינות .doc מאת יערה הולצמן-ביסמוט לפניכם רשימה נפלאה של עוגות מהממות בטעמן, אחת יותר מהשניה, מהקונדיטורית המדופלמת 'סבתא נאוה' – מהקל אל המסובך. רק אתמול העלנו את הכלים של פסח לאפסון ממושך וכבר 'שבועות' בפתח, ומה מתאים יותר ל'שבועות' מעוגות גבינה? לפניכם רשימה נפלאה של עוגות מהממות בטעמן, אחת יותר מהשניה, מהקונדיטורית המדופלמת 'סבתא נאוה'. שבע עוגות, לשבעה שבועות של ספירה. אפשר לנסות אותן אחת, אחת, עוגה לכל שבוע. את המוצלחת מביניהן, תוכלו לאפות לימי החג, לכבוד הגברים השבים עם אשמורת הבוקר, מליל השימורים, של לימוד התורה. עוגת גבינה קלאסית למי שמפחד מעוגות מסובכות, מתאים מאד המרשם הבא. החומרים: 6 ביצים מופרדות 180 גרם מחמאה ½1 כוסות סוכר 2 יחידות סוכר ווניל מיץ מלימון סחוט 750 גרם גבינה לבנה 4 כפות מלאות קמח אוסם אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים והסוכר, עד לקבלת קצף קשה ויציב. מערבבים את יתר החומרים בכלי נפרד ומאחדים בתנועת עטיפה את שתי התערובות לעיסה אחידה. שופכים לתבנית 26 משומנת ואופים כ- 50 דק' בחום בינוני. *לקבלת מרקם טעים במיוחד, מומלץ להניח בתוך התנור את תבנית העוגה, בתוך תבנית נוספת, מלאה במים. המים מוסיפים לחות, שמשפרת מאד את טעמה של העוגה. עוגת גבינה בשלוש שכבות העוגה הזו אמנם מורכבת משלוש שכבות, אבל היא לא מסובכת כמו שהיא נראית והתוצאה משובבת חיך ועין. החומרים לתחתית: 1 כוס פירורי ביסקוויטים 4 כפות מרגרינה מומסת אופן הכנת התחתית: מערבבים יחד, שוטחים ומהדקים על גבי תחתית של תבנית. ממתינים שיצטנן מעט. החומרים למלית: ½ ק"ג גבינה לבנה 1 שמנת חמוצה 2 כפות קמח 2 ביצים ½ כוס סוכר אופן הכנת המלית: בוחשים הכל יחד, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שופכים על התחתית ואופים בחום בינוני, כ- 45 דקות. החומרים לציפוי: 1 גביע שמנת חמוצה 2 כפות סוכר אופן ההכנה: מערבבים ויוצקים ע"ג העוגה, בעודה חמה ואופים כחמש דקות נוספות. עוגת גבינה מפוארת - גולת הכותרת! למביני העניין ומשקיענים בלבד!!! החומרים לטורט: 7 ביצים מופרדות 7 כפות סוכר 7 כפות קמח רגיל, לא גדושות אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב ונוקשה ומוסיפים את הקמח בתנועות עטיפה. אופים בחום בינוני, עד להזהבה. החומרים לשכבה השנייה: 2 יחידות שמנת מתוקה 2 כוסות חלב 2 אינסטנט פודינג ווניל 2 גביעי גבינה 1 קופסא אננס משומר אופן ההכנה: מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג. כשמסמיך, מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצפת אחידה. שופכים ע"ג הטורט האפוי ומסדרים אננס משומר מלמעלה. החומרים לשכבה השלישית: מיץ מקופסת האננס ¼ כוס מים 2 כפות סוכר 1 ¼ כפות קורנפלור אופן ההכנה: מבשלים את המיץ המשומר, הסוכר והקורנפלור, עד לקבלת דייסה סמיכה. מסירים מהגז ושופכים ע"ג העוגה מלמעלה. מצננים במקרר. עוגת גבינה קרה בצורת מנסרה עוגה ללא אפיה, ממש קלה ומאד מרשימה בתוצאה! החומרים: 1 חבילה ביסקוויטים מסוג פתי בר 1 גביע גבינה לבנה 9% 1 גביע גבינה לבנה %½ 1 חבילה מרגרינה/מחמאה ¾ כוס סוכר מספר טיפות תמצית ווניל מספר טיפות תמצית רום 1 ביצה אופן ההכנה: פורסים נייר פרגמנט ע"ג תבנית שטוחה גדולה. טובלים את הביסקוויטים בזה אחר זה ב1/3 כוס יין אדום מתוק. מסדרים 18 יחידות ב-3 שורות של 6. מורחים מחצית מכמות המילוי ע"ג הביסקוויטים ושוב, מכסים בשכבה נוספת באותו האופן. שופכים את המחצית הנותרת של המילוי מלמעלה, מרימים את קצוות הנייר, מקפלים לצורת משולש ומהדקים היטב, על מנת שהנייר יחזיק את התוכן. מכניסים למקרר לשעה. החומרים לציפוי: 2 כפות קקאו 2 כפות חלב 2 כפות סוכר ¼ חב' מרגרינה 1 חלמון אופן ההכנה: מבשלים את הקקאו, החלב והסוכר, עד לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את המרגרינה והחלמון תוך כדי ערבוב מהיר ואחיד. כשהעוגה הצטננה דיה, מוציאים, מקלפים את הנייר ופורסים למשולשים נאים. עוגת גבינה בשני שלבים שלב ראשון - חומרים: 6 ביצים מופרדות 6 כפות סוכר 3 כפות שמן 2 כפות אבקת אפייה 6 כפות קמח אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב ונוקשה. מערבבים את החלמונים עם השמן, אבקת האפייה והקמח. מאחדים את התערובות בתנועת עטיפה. 1/3 מהתערובת שופכים לתבנית 26 עגולה ומשומנת. שלב שני - חומרים: 3 גביעים גבינה לבנה ½ כוס סוכר 1 סוכר ווניל ½ כפית תמצית ווניל מעט קליפת לימון מגוררת אופן ההכנה: ל2/3 הנותרים מהתערובת, מוסיפים את הגבינה, הסוכר, הסוכר ווניל, תמצית ווניל וקליפת הלימון ומערבבים. שופכים ע"ג שכבת הבצק שבתבנית ואופים בחום בינוני, עד להשחמה. עוגת פירות וגבינה בשני שלבים עוגה מאד חיננית ומאד מאד מרעננת! החומרים לשלב הראשון: 1 חלמון ½ חבילה מרגרינה 1 כף שמנת חמוצה 2 כפות סוכר 1 כוס קמח אוסם 1 קופסא ליפתן אפרסקים או משמשים אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים, מלבד הלפתן ומרפדים בעיסה, תבנית 26 משומנת מראש. מסדרים בצורה נאה את הפירות ע"ג הבצק ואופים בחום בינוני, עד להזהבה. החומרים לשלב השני: 5 חלבונים 4 חלמונים 1 כוס סוכר 1 כף קורנפלור 1 תמצית וניל 4 גביעים שמנת חמוצה אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים עם ½ כוס סוכר, עד לקבלת קצף נוקשה ויציב. בנפרד, מערבבים את החלמונים, ½ כוס סוכר, הקורנפלור, תמצית הווניל והשמנת החמוצה, עד לקבלת תערובת אחידה. מצרפים את הקצף בתנועות עטיפה ושופכים ע"ג העוגה האפויה. אופים בשנית, בחום בינוני, עד להזהבה. עוגת גבינה דיאטטית (יחסית) למי, שממש מנסה לשמור על הגזרה ובכל זאת לא רוצה לפספס את אווירת החג, מוצעת העוגה הבאה. אבל תזכרו שאמרתי 'דיאטטית יחסית'! החומרים: 4 ביצים מופרדות 4 כפות קורנפלור 4 כפות לבן 4 כפות אינסטנט פודינג ווניל ¾ כוס סוכר 3 גביעי גבינה 5% אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים עם 1/3 מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף נוקשה ויציב. מערבבים בנפרד את שאר החומרים ומצרפים בתועות עטיפה את הקצף. שופכים לתבנית 26 משומנת ואופים בחום בינוני, כ-45 דקות. החומרים לציפוי: 1 שמנת מתוקה מה שנותר מהאינסטנט פודינג ווניל ½ כוס חלב אופן ההכנה: מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג והחלב ומצפים את העוגה. מתכוני גבינות-2.doc

 
 
ימי כיף
חדשות
אירועים ושמחות
אבני דרך בצח"ר
הרמות כוסית
פרופיל אישי
מזל טוב
הסכמי עבודה וזכויות
הקלטות מצחיקות
דברי הגות ומחשבה
פינת החידה
תרבות ופנאי
מטעמים